Opnieuw kwaliteitsimpuls voor bedrijventerrein Oosteind

Bedrijventerrein Oosteind in Papendrecht krijgt opnieuw een kwaliteitsimpuls. Nadat enkele jaren geleden al de ontsluitingsweg van het bedrijventerrein van nieuwe verharding, groen en een aparte fietsrijstrook werd voorzien, krijgt nu de rest van het bedrijventerrein een upgrade. Met de kwaliteitsimpuls is circa 2,2 miljoen euro gemoeid, waarvan de provincie Zuid-Holland de helft betaalt.
Wethouder Richard Korteland gaf eind februari in het bijzijn van diverse ondernemers het startsein voor de revitalisering. Gestart wordt in het deelgebied zuidoost, de Rosmolenweg en Gantelweg. Onder andere de wegen worden opgeknapt, het openbaar groen wordt opnieuw aangelegd en de openbare verlichting wordt vervangen door duurzame LED-verlichting. De revitalisering van het openbare gebied zorgt er onder meer voor dat het gebied aantrekkelijker wordt, dat het verkeer beter doorstroomt en dat de parkeersituatie verbetert.
Wethouder Korteland: ‘We willen dat Oosteind een zeer aantrekkelijk vestigingsklimaat behoudt voor bedrijven uit de industriële en maritieme sector. Daarom hechten we als gemeente veel waarde aan de nauwe samenwerking met de ondernemers. Samen verbeteren we de kwaliteit van Oosteind en zorgen we hier voor een nog beter ondernemersklimaat.’
Eigen maatregelen
De gemeente stimuleert ondernemers op Oosteind om ook op hun eigen grond maatregelen te nemen. Een succesvol voorbeeld van deze aanpak is de samenwerking tussen Boskalis en de gemeente. Het ontwerp van nieuwbouwontwikkelingen op eigen terrein van Boskalis is in samenhang met het ontwerp van de openbare ruimte ontwikkeld, waardoor de plannen esthetisch goed op elkaar aansluiten. Door het ontwerp versterken de publieke en private ambities elkaar. Hierdoor is een enorme sprong gemaakt in een kwalitatief betere uitstraling. De openbare ruimte én de inrichting van de private percelen bepalen namelijk de uitstraling van een terrein.
Naast Boskalis biedt Oosteind plaats aan zo’n 130 andere bedrijven, waaronder Visser & Smit Hanab, Van de Grijp buizen, Scheepswerf Slob, Pon-Cat, Veth propulsion, Van Sillevoldt rijst, Sonneveld bakkerijproducten en Silvo kruiden (McCormick).
Bron: Opnieuw kwaliteitsimpuls voor bedrijventerrein Oosteind –  bedrijventerrein.biz