Feestelijke onthulling kunstwerken op Science Park Amsterdam

Op woensdag 10 juli 2013 hebben Carolien Gehrels, wethouder gemeente Amsterdam en Thijs Reuten, bestuurder stadsdeel Oost, drie kunstwerken in de openbare ruimte op Science Park Amsterdam onthuld. De kunstwerken van Nicky Zwaan, Nienke Korthof en Barbara Recourt en Fons Broess dragen in belangrijke mate bij aan Science Park Amsterdam als ontmoetingsplek voor onderwijs, wetenschap en ondernemen. De kunstwerken zijn samen met de prijswinnende architectuur op het park opgenomen in een kunstroute op Science Park Amsterdam.

De kunstwerken in de openbare ruimte liggen en hangen verspreid over het hele park en zijn inspirerende ontmoetingsplaatsen voor alle medewerkers, bezoekers en passanten. De kunstwerken zijn tot stand gekomen met steun van stadsdeel Oost, Amsterdams Fonds voor de Kunst, Science Park Amsterdam, FOM-instituut AMOLF, Nikhef, CWI, SURFsara en Matrix Innovation Center.

Bekijk hier de fotoreportage van de vernissage >>

 

Raw Paradise 
Het lichtkunstwerk ‘Raw Paradise’ van Nicky Zwaan laat de zon of de maan schijnen in de 170 meter lange tunnel die toegang geeft tot Science Park Amsterdam. Door de honderden LED-lichtbakken versmelt het kunstlicht met het licht van buiten. Door beweging gaat het licht een verhouding aan met de verschillen in tempo waarmee de voetgangers, fietsers en auto’s zich door de tunnel voortbewegen.

Steps of Science – 48 tiles of organised knowledge 
‘Steps of Science – 48 tiles of organised knowledge’ van Nienke Korthof tonen ultra korte animaties van maximaal 16 frames in stoeptegels als een walk of fame van het wetenschappelijke onderzoek op het Science Park Amsterdam. De animaties zijn geprint als lenticulair. De tegels zijn geplaatst op de hoofdwandelroutes en bij bushaltes op het terrein.

Wortels van Science Park 
Amsterdam Zittenblijvers, stilzitters, langzitters, plakkers en wiebelkonten: ze vinden allemaal hun draai op een van de 40 ‘Wortels van Science Park Amsterdam’, aldusBarbara Recourt en Fons Broess. Overal op het park komen de wortels uit de grond als ontmoetingsplaats voor de gebruikers van het park. Het idee van de ‘hermetische schakel’ dient als uitgangspunt voor het patroon op de wortels en legt uit dat alles in de kosmos met elkaar verbonden is.